Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer inzicht in natuurlijke middelengebruik veehouderij met Stalboekjes

De serie Stalboekjes geeft per veehouderijsector tips voor het gebruik van kruiden en andere natuurlijke producten. Voor veehouders is het vaak onduidelijk hoe zij plantaardige producten zinvol kunnen toepassen. Veel boeren hebben behoefte aan praktische informatie over het 'natuurlijk' gezond houden van hun vee. Op de Bio-Beurs geeft Maria Groot van Wageningen University & Research samen met Nieske Neimeijer van De Groene Weg een workshop over ervaringen met de Stalboekjes.



Het managen van diergezondheid in de biologische veehouderij begint bij het inzetten van weerbare dieren en goed bedrijfsmanagement. Natuurlijke middelen kunnen een positieve bijdrage leveren in het gezond houden of weer gezond maken van de dieren.

Met de groei van biologisch stijgt ook het aanbod van natuurlijke middelen. Maar 'natuurlijk' is niet per definitie goed. Bovendien zijn ze niet zonder meer toegestaan in de (biologische) veehouderij.

Hoe vinden we onze weg in het woud van natuurlijke middelen? Wat werkt, wat mag en wat zijn de risico's? Nieske Neimeijer vertelt over de ervaringen die de varkenshouders van de Groene Weg hebben opgedaan en hoe de Groene Weg binnen haar keten met gebruik van natuurlijke middelen wil omgaan. Maria Groot van Rikilt geeft meer inzichten in het gebruik van natuurlijke middelen en hoe deze beter verantwoord en efficiĆ«nt ingezet kunnen worden. 

Stalboekjes

Lees hieronder de laatste edities van de stalboekjes 'Natuurlijk gezond vee houden':
Publicatiedatum: