Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Milieubewuste manier van landgebruik"

Hoe natuurrubber klimaatverandering tegengaat

HEVEA is een Deens merk dat zich specialiseert in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van veilige, niet-giftige producten van natuurlijk rubber. Hevea Brasiliensis, beter bekend als de rubberboom, staat aan de basis van Hevea producten. Eco-groothandel strijdt actief tegen klimaatverandering en voor een betere wereld. Vandaag kijken we naar bomen, plantages en productie.



Natuurrubber is afkomstig van rubberbomen. Deze bomen groeien over hun volledige levensduur wel 23 meter. Volgroeide bomen kunnen een diameter hebben van wel 90 centimeter. 

Rubber aftappen is het proces waarbij het latex wordt verzameld uit de rubberboom. Er wordt een snee gemaakt in de barst van de boom, waaruit dan het sap stroomt. Het aftappen is een milieubewuste manier van landgebruik. Rubber kan duurzaam uit de bomen gewonnen worden voor ongeveer 35 jaar. Tijdens deze periode neemt de boom ongeveer 20 kg CO2 op uit de lucht. 

Rubber bomen groeien in tropische klimaten over de hele wereld. Het rubber dat Eco-groothandel gebruikt komt uit bomen in Zuidoost-AziĆ«. Er wordt samengewerkt met producenten om goede werkomstandigheden op plantages en in fabrieken te verzekeren. 

Biologisch afbreekbaar 

Natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, vocht en frisse lucht. Door natuurlijk rubber te gebruiken in plaats van synthetisch rubber, siliconen of plastic (dat gemaakt wordt van olie of petroleum) wordt klimaatverandering tegengegaan. Er worden namelijk meer bomen voor geplant, en minder fossiele brandstof gebruikt.

Voor meer informatie: www.eco-groothandel.nl
Publicatiedatum: