Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
rPET dekbed en kussen

Hema komt met hoezen van biologisch katoen

Hema heeft iets nieuws ontwikkeld: het Rpet dekbed en kussen. Dit beddengoed is gevuld met vezels van gerecycled PET materiaal en is hierdoor een duurzaam alternatief voor traditionele vullingen.

Biologisch katoen

De hoezen van het rPET dekbed en kussen zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen afkomstig is uit de biologische landbouw. Bij het verbouwen en oogsten van dit katoen worden er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt die uitputting van de grond kunnen veroorzaken. De grond waar het katoen op geteeld wordt, is daardoor veel rijker en heeft een beter gebalanceerd ecosysteem dan bij niet biologische katoenteelt. Daarnaast wordt er in de fabrieken ook aandacht besteed aan afvalbeheer en aan water en energieverbruik. Het biologische katoen dat gebruikt wordt voor de rPET producten voldoen aan de strikte standaarden van de Global Organic Textile Standard (GOTS).


Verminderde CO2 voetafdruk

Het gebruik van rPET producten zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk en reductie van restmateriaal dat anders op de stortplaatsen belandt. Het rPET dekbed en kussen zijn beter voor het milieu, en de klant merkt geen verschil met een synthetisch dekbed of kussen.

Herkomst rPET

De rPET vulling wordt vervaardigd uit gerecycled polyethyleentereftalaat (PET). Dit is voornamelijk afkomstig uit gebruikte PET flessen en andere PET verpakkingen zonder statiegeld. Deze worden via diverse kanalen in Nederland, Belgiƫ, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Scandinaviƫ ingezameld. Vervolgens wordt het PET-materiaal door een streng gemonitord sorteer-, maal- en wasproces geleid en worden er in een Nederlandse fabriek vlokken van gemaakt. Hierna worden de vlokken omgesmolten en tot vezels geblazen. Tot slot worden de dekbedden en kussens met deze vezels gevuld.

Ter introductie zullen het Rpet dekbed en kussen in de aankomende twee weken zowel in de winkels als online te koop zijn. Daarna is het beddengoed alleen online verkrijgbaar via hema.nl.

Klik hier voor meer informatie over rPET.
Publicatiedatum: