Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tweede BioTechniekDag: "Gespecialiseerder aanbod, gerichter publiek"


Tholen – "Van Onstwedde tot Biervliet en van Maastricht tot Den Helder: vele honderden mensen uit alle windstreken kwamen gisteren op de BioTechniekDag af", zegt Sjoerd de Hoop enthousiast. Hij keek als bezoeker zijn ogen uit en was bijzonder enthousiast. "De hal was overvol, iedereen genoot en handelaren deden goede zaken." De overdekte locatie tussen Tollebeek en Urk was afgeladen met mensen en machines. 



De Biotechniekdag is een initiatief van Delphy, Hagranop en HAK Schoffeltechniek. Christoffel den Herder van Delphy is te spreken over de opkomst en het publiek. "Het machine-aanbod was dit jaar kleiner, maar veel gespecialiseerder. Telers kwamen ook veel gerichter kijken. Het contact liep vlot en de orders stroomden binnen." Door een strenge selectie aan de poort werd alleen teelt-relevante machinerie getoond. Dat blijft ook bij de komende edities een belangrijk speerpunt. 



"Met onze internationalere focus hebben we toch tegen de 60-80 biologische telers weten te bereiken. Aan de hand van een educatieve bedrijfsexcursie hebben we hen wegwijs gemaakt bij een drietal biologische telers", vervolgt Christoffel. 



Hij verwacht dat circa 70 procent van de bezoekers een uitgesproken biologisch profiel had. Het overige deel betrof gangbare telers die overwegen om te schakelen of gangbaar willen blijven maar wel biologische technieken willen inmeten binnen hun bedrijfsvoering. 



"De BioTechniekdag had natuurlijk ook een belangrijke netwerkfunctie. Het was een komen en gaan van boeren en machineleveranciers." Christoffel schat dat er tegen de 600 bezoekers op af kwamen, zo'n 100 meer dan tijdens de eerste en voorgaande editie van de BioTechniekdag.



Voor meer informatie: www.delphy.nl