Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeroen Neimeijer (VBV) benadrukt onderscheidend vermogen bio-varkensvlees:

“De hele keten is aan zet, dat begint al bij de voerfabriek”

Tholen – Afgelopen woensdag vond de vierde editie van de jaarlijkse ketenpartnerslunch van de Vereniging van Biologische Varkenshouders (VBV) plaats. Daar bespreekt het bestuur samen met alle gidspartners en ketenpartijen verschillende thema's die actueel zijn binnen de Nederlandse biologische varkenssector. "Ook binnen een kleine sector als deze is het belangrijk dat we elkaar weten te vinden. In weer en wind", aldus voorzitter Jeroen Neimeijer van de gelijknamige biologische varkenshouderij in Heino. "Middels deze lunch kunnen we op laagdrempelige wijze ter sprake laten komen wat de kansen en bedreigingen zijn waar we alle betrokkenen binnen de sector mee te maken hebben."

De vraag naar biologische varkensvlees in Nederland is momenteel stabiel en dat stemt de VBV positief. "Wel is het belangrijk dat we als collectief goed moeten blijven uitdragen wat biologisch varkensvlees bijzonder maakt en in hoeverre het zich onderscheidt van gangbaar vlees. De hele keten is aan zet, dat begint al bij de voerfabriek. Door te vertellen dat biologisch geteeld voer ten gunste komt aan de biodiversiteit, bijvoorbeeld."

Voor meer informatie: varkensbedrijfneimeijer@gmail.com