Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alnatura Super Natur Markt viert 30-jarig jubileum

De geschiedenis van de inmiddels 126 Alnatura Super Natur markten begon dertig jaar geleden in Mannheim. Het eerste filiaal van de bio-handelaar uit Hessen werd hier op 4 oktober 1987 geopend en was destijds de eerste biologische supermarkt in Duitsland. Bio-pionier en oprichter Götz Rehn herinnert zich het turbulente begin: "Veel vrienden en ook familieleden hebben bij de realisering van het eerste filiaal meegeholpen. Zonder hun hulp en inzet was het ons niet gelukt."


Foto: Alnatura

Filialennetwerk groeit

De klanten ontvingen het voor de jaren '80 geheel nieuwe concept van bio-supermarkten positief: al korte tijd na de opening in Mannheim volgden filialen in Karlsruhe, Darmstadt en Freiburg. Vervolgens werd het filialennetwerk continu uitgebreid: inmiddels zijn er in Duitsland 126 filialen verdeeld over 11 deelstaten en 59 steden. Daarbij is Alnatura in grote steden net zo vertegenwoordigd als in kleinere universiteitssteden. Er zijn vestigingen midden in de stad maar ook vestigingen buiten stadscentra. In het afgelopen boekjaar is het bedrijf flink gegroeid. Er werden in totaal 19 filialen op bestaande en nieuwe vestigingsplaatsen geopend. Voor het komende boekjaar staan onder andere de opening van de eerste filialen in Erfurt en Potsdam op de planning.
Publicatiedatum: