Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Workshop Demeter bij Natudis groot succes

Demeter draagt bij aan het onderscheidend vermogen van speciaalzaken

Afgelopen week heeft Natudis de workshop Demeter exclusief voor Promotie Partners georganiseerd. Dit zijn ondernemers van natuurvoedingswinkels die een dienstenpakket van Natudis afnemen. Ondernemers hebben aangegeven behoefte te hebben aan extra ondersteuning en opleiding op verschillende vlakken. Natudis draagt biologisch-dynamische landbouw een warm hart toe en wil met o.a. het eigen merk LunaeTerra inspireren om vaker te kiezen voor producten van Demeter-kwaliteit.



Barstensvol leven
De trainers Petra Essink en Paul Doesburg hebben het boek ‘Barstensvol Leven’ geschreven. Rode draad in dit boek is vitaliteit. In het boek vertellen verschillende boeren, artsen, een kok, bodemkundigen, een zaadteler en diverse wetenschappers hun verhaal. Het zijn allen pioniers en tevens specialisten op het gebied van voedingsvitaliteit en laten zien hoe je vitaliteitsbevorderend bezig kunt zijn met je voeding. Wat in al hun verhalen naar voren komt, is dat vitaliteit een duidelijke relatie heeft met veerkracht én met ‘de mate van’ authenticiteit van planten, dieren, mensen en landbouwbedrijven. Paul Doesburg legt vitaliteit verder uit: ”Het is de mate waarin een organisme zijn eigenheid en veerkracht heeft kunnen ontwikkelen en in stand kan houden”.

Toegevoegde waarde
Wat is Demeterkwaliteit en hoe communiceer je dat? Hoe kan ik Demeter inzetten als onderscheidend vermogen t.o.v. de supermarkt? Hoe vertel je het kort en krachtig? Deze vragen zijn, naast veel achtergrondinformatie, beantwoord tijdens de interactieve workshop bij Natudis. Ondernemers gingen met veel theorie- en praktijkvoorbeelden weer terug naar hun winkel. Dat zij enthousiast zijn over de workshop, blijkt uit de reacties: “het verhaal achter het Demeter-keurmerk kan ik beter vertellen”, “veel stof om onderling nog te bepraten” en “deze workshop was absoluut van toegevoegde waarde”. Voldoende input dus om Demeterproducten beter te kunnen aanbieden aan klanten.

Natudis organiseert regelmatig workshops voor hun klanten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met verkoop@natudis.nl.
Publicatiedatum: