Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU verwacht lagere wijnproductie: -14%

Een droge zomer en hagel en vorst in het voorjaar hebben ervoor gezorgd dat de Europese druivenoogst dit jaar lager uitvalt dan in 2016. De belangrijkste wijnregio’s in Europa verwachten daardoor een fors lagere productie. Er zal in de Europese Unie naar verwachting 145 miljoen hectoliter wijn worden geproduceerd in 2017. Dat is 14 procent minder dan in 2016.



Sinds begin jaren tachtig is er niet zo weinig geproduceerd. In Spanje wordt een 16 procent lagere productie voorzien, in Frankrijk is de productie 17 procent lager en in Italië wordt 21 procent minder wijn geproduceerd dan vorig jaar. Daar tegenover staat een toename van 10 procent in Portugal. In Oostenrijk en Roemenië wordt zelfs een toename van de productie van respectievelijk 23 en 60 procent verwacht. 

Hoewel er in de ramingen geen onderscheid wordt gemaakt tussen gangbare en biologische wijnen, is het wel aannemelijk dat laatstgenoemde evenredig hard geraakt is. 

Publicatiedatum: