Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 200.000 handtekeningen voor People4Soil

Het internationale initiatief People4Soil wilde een Europese bodemwetgeving en lanceerde daarvoor een petitie. Die werd op één jaar tijd door meer dan 200.000 Europeanen ondertekend. De bedoeling van People4Soil was om in Europa te kiezen voor een beleid dat bodemdegradatie tegenging. Op die manier kunnen ook het verlies van biodiversiteit en de klimaatsveranderingen worden gestopt.

Hoewel het beoogde aantal van 1 miljoen handtekeningen niet werd bereikt, is het totale aantal handtekeningen een duidelijk bewijs dat het thema van bodembescherming belangrijk is voor een toenemend aantal Europeanen. People4Soil kreeg veel steun in met name Frankrijk en Duitsland, die beide in grote mate de terugtrekking van het eerste voorstel voor een Europese bodemrichtlijn in 2014 beïnvloedden door hun oppositie in het Europees Parlement.

People4Soil zal de handtekeningen overhandigen aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commisie. Ze zullen vragen dat de Europese Commissie de routekaart bepaalt voor een bodemkaderrichtlijn om zo de internationale verplichtingen van Europa na te komen.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum: