Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aftrap Bio10daagse met kunst(mest) in het Rijksmuseum

Op Duurzame Dinsdag ontdekten 12 culinair journalisten de toekomst via oude meesters. Foodhistoricus Lizet Kruyff nam ze mee op ontdekkingstocht in het Rijksmuseum. Dit evenement - mét veel kunst en een klein beetje mest - vormt de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse, die van 14 tot en met 23 september plaatsvindt.

Aan de hand van beroemde oude meesters als Jan Steen en Albert Cuyp legde foodhistoricus Lizet Kruyff uit dat biologische landbouw van alle tijden is en een grote belofte in zich bergt voor de toekomst. Het is één van de meest duurzame manieren om voedsel te produceren. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem en houdt rekening met dierenwelzijn.

Foodhistoricus Lizet Kruyff concludeerde: "Onze culinaire geschiedenis leert ons dat we met honderd procent natuurlijke landbouw heel goed in staat zijn een aantrekkelijk en gevarieerd pakket groente en fruit voor de consument op de markt te brengen. Met een eerlijke verdeling is er genoeg voor iedereen en 'voor elk wat wils'."

De Bio10daagse

Dit evenement in het Rijksmuseum is de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse. Tijdens deze landelijke campagne nodigen supermarkten, speciaalzaken en biologische boeren iedereen uit om hun heerlijke biologische producten te proeven. En zijn er 10 dagen lang recepten, achtergrondverhalen en leuke acties.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: