Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-teelt beslaat 10%

Rheinland-Pfalz: appelen domineren fruitteelt, kersenareaal groeit

Appelen hebben het grootste aandeel aan de fruitteelt in Rheinland-Pfalz, maar de kersenteelt wint aan betekenis: dat zijn de resultaten van het meest recente fruitonderzoek van het Bureau voor de Statistiek van de Duitse deelstaat. Volgens het onderzoek zijn er in de deelstaat 555 bedrijven die op een totaal oppervlak van 3.990 hectare fruitbomen hebben staan voor de beroepsteelt.

Op meer dan één derde van het areaal (1.390 hectare) worden appelen geproduceerd, die overwegend als handappelen verkocht worden. Het ras Elstar ligt met 183 hectare of 17 procent op de eerste plaats van de geteelde appelrassen, gevolgd door Braeburn (15 procent), Gala (13 procent) en Jonagold (10 procent).


Foto: statistik rlp

Kersen worden daarna het meest geteeld en beslaan circa 30 procent van het totale areaal met 1.215 hectare. Daarna volgen pruimen met 884 hectare, mirabellen en reine-claudes met 189 hectare en peren met 163 hectare. In een kleinere omvang worden er ook abrikozen, perziken, kweeperen en walnoten geteeld.

Biologische teelt beslaat circa tien procent

Op circa één tiende van het totale areaal (408 hectare) wordt er volledig biologisch geteeld. Daarbij domineren appelen met 69 procent van het oppervlak.

Teelt geconcentreerd in slechts enkele gebieden

De teelt heeft zich in slechts enkele gebieden geconcentreerd. Bijna de helft van het areaal ligt namelijk ofwel in het district Mainz-Bingen (976 hectare) ofwel in de stad Mainz (912 hectare). In het noorden van Rheinland-Pfalz vindt men vooral in het district Mayen-Koblenz (509 hectare) en in de stad Koblenz (94 hectare) bedrijven met fruitbomenteelt. Daarnaast zijn er nog grotere arealen in de districten Bad-Dürkheim (322 hectare) en Ahrweiler (259 hectare).
Publicatiedatum: