Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst bio-granen bijna afgerond

Momenteel is ruim 90% van de bio-granen geoogst. Over de opbrengsten per hectare ontvangt Agrifirm wisselende geluiden als gevolg van droogte en percelen met veel onkruid. Het nog te oogsten areaal van 10% bestaat uit EKO tarwe, EKO haver en gerst in omschakeling. Over het algemeen heeft Agrifirm tot nu toe een mooie kwaliteit graan ontvangen, waarmee het mooie aansluiting vindt op de markt. Ondanks het slechte weer is het graan met redelijk goede vochtgehaltes binnengekomen. Het gemiddelde vochtpercentage bedroeg 16,4%.

De vochtige partijen droogt Agrifirm terug naar het door afnemers gewenste vochtgehalte van 15%. Extreem vuile partijen met bijvoorbeeld onkruid worden eerst opgeschoond voordat het wordt gedroogd. Zo worden die partijen weer geschikt voor afzet in het humane circuit en haalt Agrifirm ook uit die partijen het maximale rendement voor haar telers.

Vochtgehaltes

EKO tarwe: 16,5%
EKO haver: 18,4%
EKO spelt: 15,3%
Demeter spelt: 14,6%
Omschakel tarwe: 14,6%
Omschakel gerst: 14,8%

Bron: Agrifirm
 
Publicatiedatum: