Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef onkruidbeheersing biologische kleinfruitsector met pluimvee

Eind juli werden op Proefcentrum Pamel twintig vleeskuikens ingezet op een perceel kleinfruit. In dit gedeelte van het project wordt nagegaan hoe pluimvee ingezet kan worden voor onkruidbeheersing in kleinfruit. Er wordt gekeken wat de ideale bezettingsgraad is van vleeskuikens en hoe snel een groep kuikens omgeweid moet worden naar een aangrenzend perceel om schade aan het wortelgestel te voorkomen.


Klik hier voor een uitvergroting.

Op de foto hierboven zie je de volgende materialen je van voor naar achter de volgende materialen zien: 1) groen-witte kuilplastic (referentie-object op onbewerkte grond); 2) doorschijnende plastic folie; 3) groen-witte kuilplastic; 4) antiworteldoek; 5) groen-witte kuilplastic folie verzwaard met antiworteldoek. In de loop van komende weken volgen we hier de ontwikkeling van onkruiden op. Op de percelen helemaal achteraan de foto zullen volgende soorten mechanische beheersing toegepast worden: schoffelen, frezen en bewerken met een triltand-eg.


Klik hier voor een uitvergroting.

Op bovenstaande foto zie je van links naar rechts volgende materialen of methodes om onkruid te beheersen: 1) schoffelen; 2) blanco object (geen behandeling); 3) grasklaver ingezaaid op plantstrook als bodembedekker; 4) bio-afbreekbare (tijdelijke) antiworteldoek; 5) compost; 6) sylvesterschors.

Informeer voor meer informatie bij proefcentrum.pamel@vlaamsbrabant.be of bekijk de website.

Bron: CCBT
Publicatiedatum: