Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goede afspraken met onze vaste leveranciers"

Meer vraag naar BD-eieren

Tholen - Bij Estafette Odin is als gevolg van het eierenschandaal de vraag naar biologisch-dynamische eieren de afgelopen dagen toegenomen. "Vooralsnog kunnen we aan de algemene vraag voldoen, maar we weten natuurlijk niet hoe dat zich verder zal ontwikkelen. Desondanks verwachten we niet dat we straks helemaal zonder eieren zullen zitten; we hebben goede afspraken met onze vaste leveranciers", vertelt Marije van den Bogerd namens Estafette Odin. Bionext communiceerde eerder al dat biodynamische eieren nooit besmet zijn door het antiluizenmiddel, omdat BD-boeren geen bestrijdingsmiddelen tegen bloedluizen gebruiken.

Het merendeel van de bij Estafette Odin verkrijgbare eieren is afkomstig van biologisch-dynamische boerderijen. Marije geeft aan dat de verhouding BD/bio-eieren ongeveer 75-25 procent is. "We hebben ook biologische eieren in ons assortiment, daarvan weten we ook zeker dat ze vrij zijn van fipronil. We hebben van onze eierenleveranciers op schrift de garantie gekregen dat er geen fipronil gebruikt is bij het reinigen van de kippenstallen. Zij hebben aangegeven geen gebruik te hebben gemaakt van het betreffende middel. Dit communiceren we ook in de winkel, door middel van een informatieblad, en online via de sociale media en de website. We vinden het belangrijk om de klanten te informeren over het feit dat onze eieren fipromil-vrij zijn. En we geven ook aan dat we de ontwikkelingen in de gaten houden. We zitten er bovenop."

Marije geeft aan dat Estafette Odin de hele situatie betreurt. "Het is heel triest voor de biopluimveesector. Hieraan zie je ook hoe belangrijk het is om je bij dergelijke ziektes niet op de genezing maar op het voorkomen ervan te richten. Dit vraagt om een heel andere bedrijfsvoering. De verschillen tussen de biologisch-dynamische en de biologische werkwijze komen door deze crisis extra naar voren. In de BD-landbouw draait het om het evenwicht en het voorkomen van allerlei ziekten en plagen. Maar ook bij een biopluimveebedrijf als Lankerenhof zie je dat dit hun uitgangspunt is. Daardoor hebben zij ook geen probleem."

Voor meer informatie:

Marije van den Bogerd
Estafette Odin
De Panoven 1-3
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
m.vandenbogerd@odin.nl
www.odin.nl