Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwart minder biologische appelen in EU

De Europese oogst van bio-appelen zal dit jaar naar verwachting 26 procent kleiner uitvallen dan de oogst van vorig jaar. In Duitsland zal de biologische appelproductie zelfs meer dan halveren. Dat raamt het EuropƤisches Bioobst Forum (EBF). De trend van een jaarlijks stijgende bio-oogst appelen wordt daarmee onderbroken. De vele nachtvorsten en een sterke junirui zijn de oorzaak van de kleine oogst.

Terwijl vorig jaar de kleine Oostenrijkse oogst nog gecompenseerd kon worden met productie uit andere teeltgebieden, is de productie dit jaar overal laag. Aan de groeiende vraag vanuit de markt naar biologische appels zal dit jaar dan ook niet voldaan kunnen worden. Om toch een jaarrond belevering van de afnemers te realiseren, zullen dit jaar weinig acties gevoerd worden richting de levensmiddelenhandel, verwacht het AMI.

Alleen al in Duitsland bedroegen de consumentenuitgaven voor biologische appelen in het eerst halfjaar van 2017 52 miljoen euro. Dat is 18 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Parallel aan de stijgende verkoop steeg de productie met 18.000 ton. Doorgaans bewegen de consumentenaankopen zich met de productie mee. Bij een grote oogst worden meer appelen verkocht. Bij een kleine oogst worden meer appelen geĆÆmporteerd, maar consumenten zijn dan terughoudender in hun aankopen.

Bron: NFO
Publicatiedatum: