Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Win-win-situatie voor iedereen"

Weggeefactie voorkomt verspilling 900 kilo afgekeurde bio-spinazie

Tholen - Dankzij een actie op facebook is eind juli 900 kilo 'afgekeurde' biologische spinazie gered. Een afnemer in Scandinavië keurde de partij spinazie van bio-teler Krispijn van den Dries af. Dit doordat het blad en de stengel van de spinazie te groot zouden zijn. De Streekboer, een organisatie die lokaal voedsel levert in Noord-Nederland, besloot daarop een facebookactie te initiëren. Op zaterdag 29 juli kon men de spinazie gratis op komen halen in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen om voedselverspilling tegen te gaan. Wel was er een verzoek vanuit De Streekboer om een kleine donatie te geven, zodat de telers toch nog iets aan hun spinazie kon verdienen. In nog geen twee uur tijd was de 900 kilo spinazie volledig uitverkocht.



"Deze actie werd in korte tijd mogelijk gemaakt dankzij de hulp van meerdere partijen. Daar zijn we heel erg trots op. De boer hielp zelf natuurlijk ook mee. En onze vaste afhaallocaties hielpen ook graag. Door de actie kwamen meer mensen naar deze locaties en wij hadden meteen een dak boven ons hoofd waar we de spinazie konden weggeven. Hierdoor ontstond een win-win-situatie voor iedereen", reageert Leonie van der Zee.


Krispijn van den Dries toont trots één van de lege kratten.

Op facebook stond na afloop van de actie het volgende bericht:

"Mensen we zijn er doorheen, alles is op! In nog geen 2 uur tijd zijn in zowel Heerenveen, Sneek als Leeuwarden álle kratten spinazie opgehaald. Maar liefst 900 KG is er gered van de afvalbult. Met tassen/emmers/kratten vol kwamen honderden mensen Krispijn van den Dries verlossen van zijn spinazie. En ook de boer zelf hielp vol enthousiasme mee. We zijn ontzettend blij dat we nog zóveel mensen blij konden maken met deze heerlijke biologische groenten. Geniet ervan allemaal en bedankt voor de geweldige donaties. En ook wij hebben hier enorm van genoten!"

Klik hier om naar de facebookpagina van De Streekboer te gaan.