Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tripsbestrijding in biologische uien

Door het warme weer van de afgelopen weken is de kans op schade door trips in uien toegenomen. In verschillende percelen is al trips waargenomen. Een manier om trips tegen het lijf te gaan is de inzet van het nieuwe product FLiPPER, een biologisch middel van plantaardige oorsprong met een breed werkingsspectrum. Het is een snelwerkend contactmiddel dat onder de Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen mag worden toegepast ter bestrijding van onder andere trips in de uien.

FLiPPER is gebaseerd op vetzuren. De werking berust op het raken van de trips, waarna de buitenste huidlaag oplost en de trips verdroogt. Deze manier zorgt ervoor dat natuurlijke vijanden van de trips in leven worden gelaten waardoor bestrijding later in het seizoen vergemakkelijkt wordt. FLiPPER is veilig voor het milieu en voor de toepasser. Het middel kent geen resistentie en heeft geen veiligheidstermijn en geen maximale residu limiet.

Een trips is van nature lichtschuw. Daarom werkt een bespuiting het beste wanneer deze in de avond of vroeg in de ochtend wordt uitgevoerd. Naast het inzetten van FLiPPER kan men rekening houden met het moment van maaien van nabij gelegen graan- en luzernepercelen. Zowel luzerne als graan staan bekend als schuilplaatsen voor trips. Na het maaien kunnen trips zich naar de uien verspreiden.

Naast toepassing in de uien kan FLiPPER ook ingezet worden tegen bestrijding van insecten in bladgroenten, bloembol- en bloemknolgewassen, bloemisterij gewassen, boomkwekerij gewassen, groot- en kleinfruit, koolgewassen, kruidendeelt, peulgroenten, stengelgroenten, ui-achtigen, vruchtgroenten van Sonanaceae en wortel- en knolgewassen.

Voor meer informatie:
T: 088-4881210
www.agrifirm.nl
Publicatiedatum: