Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Indiase Ambootia groep teelt en exporteert bio-kurkuma

"Sinds omschakeling niet meer verlangd naar het verleden"

Sanjay Bansal is voorzitter van de Indiase Ambootia groep, teler en exporteur van biologische kurkuma. Het gebruik van Kurkuma is sterk verweven met de Indiase keuken. Ambootia is vooral bekend als producent van bijzondere biologische theesoorten, die over de hele wereld worden geƫxporteerd. Behalve kurkuma produceert Sanjay ook biologische sinaasappelen, gember en honing.

Sanjays vader werkte sinds 1948 in een theehandel in Assam. Sanjay zelf is op de Ambootia Estate, in de provincie Darjeeling, geboren in 1961. "Met de jaren leerde ik het vak en hoe meer ik leerde, hoe beter ik begreep dat duurzame landbouw de beste garantie biedt op een hoge kwaliteit voor de lange termijn. Daarom zijn we in 1991 biologisch gaan telen. We hadden er vertrouwen in dat deze, voor ons toen nieuwe, landbouwmethode, niet alleen de opbrengsten zou verhogen, maar ook de kwaliteit. En we beschouwden biologisch als de meest milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde landbouwmethode. Sinds 1984 zijn we gestaag gegroeid en we hebben niet meer verlangd naar het verleden."

Voor meer informatie: www.natureandmore.com


Publicatiedatum: