Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor het eerst in het assortiment

Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango's bij OTC

Eén van de aandachtsgebieden van OTC-Holland, distributeur van biologische groenten en fruit, is het ontwikkelen van additionele aanvoer van nieuwe producten uit nieuwe gebieden. Door het ontwikkelen van nieuwe projecten en zo nieuwe leveranciers aan OTC te kunnen verbinden, hoopt het bedrijf beter in te kunnen spelen op de marktbehoefte.


Mangoboom in bloei.

Deze week beleeft OTC een primeur, want dan wordt de eerste container biologische Kent bio-mango’s uit Senegal verwacht. Het is de eerste keer dat OTC biologische mango's uit Senegal in het assortiment heeft. OTC werkt hiervoor nauw samen met een biologische telerscoöperatie in de zuidelijke regio Casamance, ingesloten tussen Gambia en Guinee-Bissau. De coöperatie telt 500 leden, waarvan er 70 biologisch telen. Het bijzondere aan deze coöperatie is dat de leden actief zijn in de hele productieketen: van teelt tot oogsten en van sorteren tot aan verpakken. De mango's dragen het label 'Ecocert Responsible', dat toeziet op de ethische en sociale procedures en milieuaspecten binnen het bedrijf. Daarnaast beschikt de coöperatie over een eigen biologisch gecertificeerd pakstation.


Traceerbaarheidsproces.

De coöperatie is gespecialiseerd in het telen van bio Kent mango's; een mango met draadloos, sappig en zoet vruchtvlees. De komende 6 weken is deze mango bij OTC verkrijgbaar. Daarna gaat OTC verder met de aanvoer van biologische mango's uit het Noorden van Senegal totdat het Spaanse seizoen begint.


Mangosorteerlijn.


Leden van de telerscoöperatie.


Voor meer informatie:
OTC Holland
T: +31(0) 320 289 030
sales@otc-organics.com
www.otcholland.com
Publicatiedatum: