Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel: 1.000.000 handtekeningen

Handtekeningenactie Europees Burgerinitiatief ‘Red de bodem’ gestart

Meer dan 500 organisaties hebben zich bij de People4Soil coalitie aangesloten om de EU te vragen om specifieke regels op te stellen ter bescherming van de bodem, die van essentieel belang voor het leven zijn net als het water en de lucht.

De gezondheid van de bodem gaat wereldwijd achteruit, ook in Europa. Erosie, bodemafdekking, verlies van organische stof, verdichting, verzilting, aardverschuivingen en verontreiniging hebben negatieve gevolgen voor de menselijke gezondheid, voedselzekerheid, natuurlijke ecosystemen, biodiversiteit en klimaat, en op onze economie.

People4Soil wil druk op de Europese instellingen uitoefenen om specifieke wetgeving inzake bodembescherming aan te nemen, voor de vaststelling van beginselen en regels die moeten worden nageleefd door de lidstaten. Ook wil de coalitie dat Europa de bodem als een gemeenschappelijk goed erkent dat van essentieel belang is voor ons leven en het duurzame beheer ervan als een primaire inzet beschouwt.

Daarvoor wil People4Soil in Europa 1.000.000 handtekeningen verzamelen. Meedoen? Vul dan je handtekening in op deze website.

Voor meer informatie: www.people4soil.eu



Publicatiedatum: