Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 17 juni:

Slow Food Utrecht markt in Maartensdijk

Benieuwd naar de lokale producten en smaken uit de streek? Kom dan naar de open dag op Boerderij en Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk op 17 juni. Op Boerderij Eyckenstein houden Jacob en Linda Jersey stiertjes. Hun bedrijf is momenteel in de omschakeling. Op Tuinderij Eyckenstein teelt Luuk Schouten biologische groenten. De eerste Slow Food Utrecht markt is te vinden op het terrein van Boerderij Eyckenstein. Daar laten boeren en producenten hun producten zien, ruiken en proeven.



Om 10.30 uur verricht wethouder Anne Brommersma van de de gemeente De Bilt de officiƫle opening van de Slow Food markt. Zij overhandigt een 'Slow Food' pakket aan Otto van Boetzelaer, eigenaar c.q. beheerder van Landgoed Eyckenstein. De Slow Food Utrecht markt is een markt waar kleinschalige producenten hun producten laten zien en proeven. Naast boodschappen kan men de telers en boeren achter de voeding ontmoeten.



Tijdens deze eerste editie van de jaarlijkse Slow Food Utrecht markt zal onder andere Tuinderij Eyckenstein samen met Agnes Kruiden verse biologische oogst aanbieden. Boerderij Eyckenstein laat men eveneens proeven van producten van Jerseystieren. Nederlandse knoflook en knoflookproducten vind je bij de kraam van Eemlook. Boerderij De Groote Voort (Remeker kaas) en Eureka (geitenkaas) brengen hun kazen mee. Wil je weten waarom we veel te weinig bokkenvlees en haantjes eten en wil je het vlees ook eens proeven? Dan kun je terecht bij de kramen van De Lankerenhof en de Bokkenbunker. Voor de koffie of thee met biologische en handgemaakte bonbons kan men terecht bij Bonbon Margo. En omdat een tafel vol lekkernijen pas goed tot zijn recht komt als er ook bloemen op staan, is er ook nog een kraam van vers geplukte bloemen van Landgoed Vollenhoven.



De markt is van 10.00 tot 16.00 uur te vinden op Boerderij Eyckenstein aan de Eikensteeg 13 in Maartensdijk. De markt is een initiatief van Slow Food Utrecht in samenwerking met Boerderij en Tuinderij Eyckenstein.

Voor meer informatie: www.slowfood.nl
Publicatiedatum: