Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft"

Bio-muesli de juiste brandstof voor Tom Dumoulin?

Tholen - Tom Dumoulin heeft de honderdste Giro d'Italia gewonnen. Afgelopen zondag sloot hij de spannende wielerwedstrijd af met een weergaloze tijdrit. Rob van den Berg vertelt dat ze bij De Halm de meerdaagse wielerwedstrijd de afgelopen weken met extra interesse gevolgd. "De Halm juicht als kersverse partner van Team Sunweb, de wielerploeg waarvoor Tom rijdt. Elke ochtend stonden onze muesli's, waaronder onze Spelt Flakes, op de ontbijttafel bij Team Sunweb. Wij zijn kei trots op deze mooie prestatie. Het is voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft", zegt Rob met een knipoog.


Tom Dumoulin toont de beker. Foto's via Ingo Janssen.

Rob geeft aan dat De Halm via de Bisschopsmolen in contact is gekomen met team Sunweb. Dumoulin heeft met deze prestatie voor de eerste Nederlandse eindzege in een grote ronde in 37 jaar tijd gezorgd. De Halm interviewde Tom Dumoulin begin dit jaar:

"In de toekomst zal ik in ieder geval jullie producten eten voor het ontbijt", beloofde Tom. Halm'ers Mieke en Aletta waren gecharmeerd van zijn oprechte antwoorden. "Kan De Halm niet een gezonde en lekkere snack bedenken?" vroeg hij. "Graag zou ik in de tijd na de wedstrijd en voor het avondeten iets eten dat niet meteen heel ongezond is, maar in ieder geval wel lekker."

Tom Dumoulin leeft voor de wielersport. "Ik ben tweehonderd dagen per jaar van huis." Zijn dagritme, zijn voeding, tja, eigenlijk staat alles in dienst van zijn prestaties op de fiets. Maar dat betekent niet dat je altijd streng voor jezelf moet zijn. "Ik eet altijd wel iets lekkers. Koekjes of zo. Je kunt niet je hele leven elke dag alleen maar supergezonde dingen eten."


Het team van Sunweb poseert met de beker.

Lekker en gezond

Lekker en gezond, dat is wat Tom het liefst krijgt voorgeschoteld: "Wat we na de rit eten, mag van mij echt wel verbeteren. Nu is dat vaak een grote bak doodgekookte rijst. Misschien dat De Halm daarin iets kan gaan betekenen." Mieke en Aletta nemen deze uitdaging aan.

Voordat ze afscheid nemen, willen ze graag nog even weten of Tom altijd wielrenner heeft willen worden. "Als ik geen wielrenner was, zou ik dokter worden. Maar studie en topsport zijn nauwelijks te combineren. Nu, na zes jaar, merk ik dat ik ruimte kan maken voor iets anders dan topsport. In het begin had ik daar de energie niet voor. Wat ik na de wielrennerij ga doen? Ik zou het echt niet weten."

Voor meer informatie:
 
Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 15
5473 ZG Heeswijk-Dinther
0413 293090
Rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl