Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gestolen foodtruck Kaas in ‘t Bakkie weer terecht

Tholen – Vol ongeloof moesten de ondernemers achter het Amsterdamse kaasfondueconcept Kaas in 't Bakkie erkennen dat hun foodtruck weg was. Gestolen. Net toen de heren op het punt stonden acte de présence te geven op foodfestival Rollende Keukens. "Verbouwereerd staan toekijken heeft weinig zin. Je moet in zo'n situatie alles op alles zetten om te zorgen dat 'ie weer terechtkomt", vertelt Maarten van der Pluijm. Kaas in 't Bakkie zette een Facebook-actie op touw die massaal werd gedeeld. Dat leidde tot de gouden tip. Inmiddels is de truck weer terecht.


Euforie als blijkt dat de foodtruck weer terecht is.

De truck is een opvallende verschijning. In koeienletters pronkt de tekst Biologische Kaasfondue op het houtwerk van de groene Magirus Deutz uit 1952. Het sprak in het voordeel dat de truck voor zowel het starten als de besturing enige souplesse vereist. "De vraag was of de voortvluchtige dader überhaupt ver zou kunnen komen", lacht Maarten.

Daarmee was Kaas in 't Bakkie er nog niet. Een Facebook-actie volgde en bleek een daverend succes. "Het is ongekend hoeveel reacties we hebben ontvangen. Waaronder zelfs mensen die hun foodtrucks tegen gebruikskosten aanboden. Dat was een enorme opsteker!" Het bericht werd massaal gedeeld. Ruim een half miljoen mensen hebben de oproep op Facebook gezien. De politie kwam de truck op het spoor na een anonieme tip. Deze stond geparkeerd op een erf achter een rij bomen. "Er is een verdachte aangehouden. We tasten nog in het duister over zijn motieven. Feit blijft dat we de truck weer terug hebben. Dat is het belangrijkst." De tipgever mag zich opmaken voor een leven lang gratis kaasfondue.

Kaas in 't Bakkie verkoopt sinds 2014 ook kant-en-klare biologische kaasfondues in de retail.

Voor meer informatie:
Maarten van der Pluijm
Kaas in 't Bakkie
Veemarkt 62
1019 DD Amsterdam
T: 020-3627287
maarten@kaasinhetbakkie.nl
www.kaasinhetbakkie.nl