Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 juni in Cinema Gouda

Voorvertoning Vliegend Voedsel: documentaire over de wilde gans

Op 13 juni 2017 om vindt in Cinema Gouda de extra voorvertoning van Vliegend Voedsel plaats. Voor deze documentaire filmde Henk Dokter een jaar lang de wilde gans in de Nederlandse natuur. In Vliegend Voedsel belicht hij de gans van verschillende kanten.


Klik hier voor de trailer.
 
Dokter raakte ruim anderhalf jaar geleden geïnteresseerd in de wilde ganzen in ons land. Voor aanvang van zijn werkzaamheden wist hij weinig van de gans en de vele facetten van deze diersoort in Nederland. In de documentaire leert hij de ganzen kennen en geeft hij antwoord op verschillende vragen. Hoe zien ganzen er van dichtbij uit? Waar broeden ze en hoe beschermen ze hun kuikens? Wat eten ze en wat laten ze achter? hoe zit het met de in de media veelbesproken schade die ze aanrichten aan gewassen en natuur? Jagers, poelier, restaurants en consumenten komen in beeld. Wilde gans van Nederlandse bodem is 'vergeten wild'. In Vliegend Voedsel wordt in beeld gebracht hoe dit mooie natuurvlees het beste kan worden benut en hoe consument op het eten van ganzenvlees reageert.

De première van Vliegend Voedsel vond plaats op 7 maart in CineMec Utrecht. Vanwege de grote belangstelling is besloten om ook met Cinema Gouda een voorvertoning van Vliegend Voedsel te presenteren. Na de vertoning zal met de aanwezigen een debat plaatsvinden over de inhoud van VliegendVoedsel. Na afloop kunnen de aanwezigen kennis maken met een aantal ganzengerechten gemaakt door chef Herman Winkelman van het drank- en spijslokaal IJsselhuis. Later dit jaar wordt de documentaire uitgezonden op NPO2 door2DOC.

Programma: Vliegend Voedsel
Datum: Dinsdag 13 juni
Locatie: Cinema Gouda - zaal 3

19.00 uur: Ontvangst in foyer kopje koffie/thee
19.30 uur: Opening door en presentatie deelnemers
19.45 uur: Vertoning Vliegend Voedsel
20.35 uur: Debat
20.50 uur: Proeverij gans met Meet & Greet jager en kok – in de foyer van Cinema

Voor meer informatie: www.cinemagouda.nl
Publicatiedatum: