Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische standhouders in de minderheid op PLMA beurs

Tholen – Een aantal enthousiaste biologische bedrijven meldde zich dit jaar bij de PLMA, voor het overgrote deel ging het om reguliere producenten op de beurs. De biologische producenten deden hun best om de biologische sector goed uit te dragen. Biojournaal ging bij een dertigtal Nederlandse en Belgische bedrijven langs om te zien welke bio-producten zij promoten.

Klik hier voor de fotoreportage.


V.l.n.r. met de klok mee: Katharina Haack van Yellow Chips; Alexander Drost van De Traay, Hans de Boer en Pieter Bas Alferink van BioBandits & Albert de Hollander van Joannusmolen.


Daarnaast waren er bedrijven die zowel een reguliere als bio-lijn hebben, maar bio niet actief promoten. Toch zien ook zij dat de biologische markt aantrekt, zeker in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavische landen. Een aantal geeft aan te willen uitbreiden met de biologische lijn, sourcing wordt daarbij als probleem genoemd. De bedrijven geven aan dat het lastig om een constante, kwalitatief hoge en voldoende volume aan biologische grondstoffen te krijgen, zoals soja, zuivel en fruit (pruimen) werden genoemd.
 
Klik hier voor de fotoreportage.