Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filmcrew zoekt bioboeren

Mondiaal draagt de landbouw fors bij aan de klimaatverandering. In potentie is de sector echter een geduchte tegenkracht. Daarvoor moeten we leren om gericht en proactief koolstof de bodem in te boeren. Met elkaar is het initiatief genomen om hierover een filmdocumentaire te maken. Daarvoor zijn Joris van der Kamp en Fransjan de Waard aangetrokken als filmmakers. Voor het Jaar van de Bodem produceerden zij 'Bodemboeren', winnaar Grand Prix van het Life Sciences Film Festival (Praag, oktober 2016).
 
Voor het Nederlandse deel van de productie wordt gezocht naar kandidaten met een goed verhaal over hoe zij netto atmosferische CO2 in de bodem vastleggen. Er dient te worden voldaan aan ten minste één van de volgende criteria of richtlijnen:
  • biologische akkerbouwer (m/v)
  • gangbare melkveehouder (m/v)
  • afkomstig uit het zuiden of westen van NL
  • communicatief ingesteld
Voldoe je aan bovenstaand profiel? Stuur dan contactinformatie met een indruk van de werkwijzen op het boerenbedrijf naar koolstofboeren@xs4all.nl.

 
Publicatiedatum: