Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe regionale food market

TasteXL Market: shoppen met een chef

De Restaurant Alliantie ‘s-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 13 mei voor de eerste keer de TasteXL Market. Deze eerste editie van een foodmarket met regionale- en biologische streekproducten, strijkt neer in de Isabella Kazerne in Vught. De markt is een initiatief van de Bossche Restaurant alliantie in samenwerking met ZLTO en verschillende biologische tuinders.

Nieuw zusje Taste XL

De nieuwe foodmarket is ontwikkeld onder de vlag van Taste XL. Onder deze titel wordt jaarlijks in het najaar de culinaire route 'Het grootste restaurant van Nederland' georganiseerd. Volgens voorzitter Bart Derks van de Restaurant Alliantie is de tijd rijp voor een zusje van deze succesvolle culinaire route. Derks: "Wij staan als alliantie voor awareness van de stad en het prachtige aanbod van gastvrije en culinaire restaurants. Daarnaast propageren wij ook graag de herkomst van de producten die de schil rondom de stad ons biedt. TasteXL is een prachtig bestaand concept wat uitbreiding verdient. Wij zien deze uitbreiding in de opzet van deze nieuwe regionale foodmarket."

Shoppen met een chef

Om bezoekers op weg te helpen, zullen tijdens de foodmarket diverse chefs koks aanwezig zijn. Derks: "Het is de kunst om te koken met het aanbod van het seizoen. Dat dat niet altijd eenvoudig is, realiseren wij ons. Om die reden geven chefs tips. Zij beantwoorden vragen over recepturen en bereiding van gerechten met producten uit dit seizoen en geven culinair advies om de streekproducten goed toe te kunnen passen."

Deelnemers uit alle hoeken

Op de foodmarket - die in verband met de versheid van producten duurt van 10.00-13.00 uur - zullen exposanten onder andere streek- en biologische groenten, fruit, vlees, zuivelproducten en drank aanbieden.

Deelnemers zijn onder andere: Tuinderij de Es (groenten), Tuinderij de Guit (groenten), Den Dungense Polder (kaas en zuivel), Bio boerderij 't Schop (rundvlees), Mister H.A.M.Burger (biologische hamburgers), Stadsboerderij Eyghentijds (varkensvlees), Poule den Dungen (kippenvlees), d'n Ark (specialiteitsproducten en demo koken), de Ruurhoeve (kaas), De Pure Keuken (soep en sandwiches), Keilekker (asperge-)worstenbroodjes), Pure Flavor koffiebranderij (koffie, bio koffiebonen en wijnen).

Aanwezige chefs: chef koks van diverse Bossche en regionale (sterren-)restaurants.

Wanneer: zaterdag 13 mei
Tijdstip: 10.00-13.00 uur.
Locatie: Isabella Kazerne, Reutsedijk 7, Vught (hal 11).
Entree is gratis.

Voor meer informatie: www.tastexl.nl/market
Publicatiedatum: