Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik kreeg bijna medelijden met de dader"

Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam

Tholen – De schrik zat er goed in voor Helen Geul van biologische snackbar Natuurlijk Smullen. Gisteravond werd zij slachtoffer van een gewapende roofoverval. "Zoiets zie je natuurlijk nooit aankomen. In Bos en Lommer werden er al eerder meldingen van gemaakt, maar je verwacht nooit dat het zo dichtbij komt", vertelt ze. "Gelukkig is het allemaal met een sisser afgelopen."


Helen in de snackbar in 2013.

Iets na half 10 's avonds betrad een gewapende man het Amsterdamse pand op de Jan van Galenstraat. Op het moment van het voorval was zij nog als enige aanwezig in de snackbar. "Om het niet te laten escaleren kun je weinig anders dan de kalmte bewaren. De man oogde zeer wanhopig. Zowel tijdens het binnentreden als het verlaten van de zaak verontschuldigde de dader zich meerdere malen. Ik zei hem: je zult het wel nodig hebben. Ik kreeg bijna medelijden met hem."

De overvaller vluchtte vervolgens naar een nabijgelegen straat. Politieagenten kamden de buurt uit en hielden een man aan die aan het signalement voldeed. Hij wordt momenteel verhoord op het politiebureau. Nader onderzoek volgt nog.

"De schade lijkt mee te vallen. Het leek erop dat de dader voornamelijk op geld uit was. Ik had op dat moment weinig cash op zak. Laat er voor ongeveer 65 euro zijn buitgemaakt." Toch laat ze zich niet uit het veld slaan. "Ik heb hiervoor 17 jaar als conductrice op een trein gewerkt, daar maak je ook een hoop mee. Van klanten krijg ik de liefste reacties op Facebook, dat verzacht ook een hoop", besluit Helen. Ze stelt geen vervolgstappen te zullen nemen.

Voor meer informatie:
info.natuurlijksmullen@gmail.com
www.natuurlijksmullen.nl