Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket

Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.



"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."



Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.



De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.

Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl
Publicatiedatum: