Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Derde GreenMeeting - bij Santas Koffie in Rotterdam

Inspiratie- en kennisbijeenkomsten voor horecaprofessionals

Op maandag 29 mei vindt de derde duurzame netwerk- en inspiratiemiddag rondom duurzaam ondernemen in de horeca. Vanaf 13.30 uur is men te gast in de voormalige vertrekhal van de Oranjelijn, bij Santas Koffie in Rotterdam (Benjamin Franklinstraat 501).

GreenMeetings

GreenMeetings richten zich op de thema's en uitdagingen waar horecaprofessionals mee geconfronteerd worden. GreenMeetings bieden inspiratie en praktische handvaten om ook binnen uw organisatie stappen richting een meer duurzame bedrijfsvoering te kunnen zetten. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte om te netwerken met uw collega's uit de gastvrijheidssector.

Santas Koffie

Deze derde GreenMeeting vindt plaats in het hoofdkantoor van het Rotterdamse koffiemerk Santas. Deze biologisch- en fairtrade gecertificeerde koffieleverancier is sinds 2008 gevestigd in een Rotterdams industrieel monument uit 1948. Alle koffies zijn verpakt in duurzame blikken en houten kratten, waarbij de materialen keer op keer worden hergebruikt, waardoor de afvalstroom geminimaliseerd wordt. Tijdens de GreenMeeting krijgt men een inkijkje in dit historische pand en het duurzame verhaal achter Santas Koffie.

Programma

Verbindend onderwerp deze middag is 'closing the loop', oftewel het sluiten van de kringloop. Aan de hand van praktijkvoorbeelden rondom afval en duurzaam inkopen gaan we het gesprek aan met aantal ervaringsdeskundigen over hoe de gastvrijheid sector de keten slimmer kan inrichten en afval kan reduceren en/of vermijden.

13:30 uur: Inloop en Minimarkt
13:45 uur: Welkomstwoord - Marco Ouwerkerk van Green Leisure (Group)
13:50 uur: Duurzaam ondernemen als verdienmodel - Gijs Werschkull, Restaurant Gys
14:05 uur: De Voedselbank als partner. Hoe werkt dat? - Annette Koopman, Voedselbank Rotterdam
14:15 uur: Rondleiding koffiebranderij Santas Koffie - Edwin Fokker, Santas Koffie
14:35 uur: Pauze en Minimarkt
15:00 uur: Volledig duurzaam in 10 stappen - Marco Ouwerkerk en Sander Verschuren Green Leisure (Group)
15:15 uur: Composteren op locatie; een financiële en duurzame winst! - Paul Hoogeveen, Biofutura
15:30 uur: Ruimte voor vragen, discussie en verdieping
15:45 uur: Verantwoorde borrel en Minimarkt
17:00 uur: Afsluiting

Er is ruimte voor de inbreng van eigen onderwerpen en tot het leggen van contacten met de aanwezige collega's.

De sprekers

Gijs Werschkull is eigenaar van Restaurant Gys in Rotterdam en Utrecht. Hij heeft gekozen voor duurzaam ondernemen als verdienmodel. Zijn uitgangspunt hierbij is dat gezond, lekker en duurzaam eten voor iedereen bereikbaar moet zijn. Een 100% biologische menukaart en een gezonde inslag, Gijs deelt graag met hij dit aanpakt.

De Voedselbanken zijn structureel op zoek naar producten voor hun klanten. De afgelopen periode zijn de mogelijkheden om met horecabedrijven samen te werken veranderd. Annette Koopman komt toelichten op welke verschillende wijzen horeca ondernemers kunnen samenwerken met de Voedselbank.

Edwin Fokker is er trots op de Santas koffie niet alleen heel lekker is, maar ook heel verantwoord. Samen met Max Havelaar strijden ze voor eerlijke prijzen in de keten. In Nederland werken ze in de productie bij voorkeur met Wajongers en staat het reduceren van de afvalstroom centraal.

Volledig duurzaam ondernemen? Klinkt goed toch, maar hoe doe je dat dan? Marco Ouwerkerk en Sander Verschuren van Green Leisure (Group) blikken vooruit en leggen uit hoe zij denken dat een volledig duurzame horecasector eruit ziet in 2030.

Het vervoer van afval vanuit horecabedrijven zorgt voor verkeersstromen. Stel dat we het volume van de afvalstroom op de locatie al zouden kunnen reduceren met 80%. Paul Hogeveen van Biofutura demonstreert hoe u de omvang van uw keukenafval (swill), koffiedrab en biologisch afbreekbare disposables op uw eigen locatie kunt reduceren door het decentraal te composteren.

Minimarkt

Naast het inhoudelijke deel van het programma kent deze editie een nieuw element. In de centrale hal presenteren een aantal organisaties hun oplossingen voor uw duurzame vraagstukken. Op de minimarkt presenteren zich:
  • Made Blue – Kraanwater systemen en goede doelen in 1 concept.
  • COCO-MAT – Bedden en meubels van natuurlijke materialen. Zelf zeggen ze: Sleep on nature.
  • Biofutura - Importeur, groothandel en webshop in biologisch afbreekbare verpakkingen.
  • Voedselbank Rotterdam –Doneert iedere week honderden voedselpakketten aan de armste Rotterdammers
  • Udea - Nergens anders vindt u zo’n groot biologisch assortiment voor de horeca.

Samen kom je verder

De Green Meetings worden georganiseerd door Green Leisure (Group) in samenwerking met verschillende partners. Green Leisure heeft zich tot doel gesteld de hospitality sector tussen nu en 2030 volledig te verduurzamen. Het organiseren van bijeenkomsten waarin inspiratie en kennis rondom duurzaam ondernemen en netwerken centraal staan is onderdeel van het realiseren van dit doel.

Door samen te werken met partners en gezamenlijk te zoeken naar win-win situaties streven wij ernaar om Green Meetings gratis toegankelijk te houden voor de deelnemers. Partners van deze GreenMeeting zijn onder andere Green Key Nederland, Made Blue, Santas Koffie, COCO-MAT en EKO-Keurmerk.

GreenMeetings zijn voor (horeca)professional gratis toegankelijk. Wel vraagt de organisatie om vooraf aan te melden via deze link.
Publicatiedatum: