Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst

Tholen – Het aspergeseizoen is ook bij Aarts Conserven van start gegaan. "Het is een drukte van belang, maar het verloopt prima", vertelt Lode Kessels. Doordat het seizoen eerder is begonnen dan normaal, draait de verwerking van asperges in de conservenfabriek momenteel overuren. "Binnen de fabriek verwerken we in twee maanden tijd de asperges voor een heel jaar. Door de zeer vroege oogst werden onze werkzaamheden al een maand eerder dan gepland gestart. Zo in de week voor Pasen was het daarom qua planning en bezetting bijzonder hectisch." Hét moment waarop de vraag in zowel de versmarkt als binnen de conserven kortstondig piekt.



Aarts Conserven weckt sinds 1934 verse asperges, kersen en peren. Zowel biologisch als conventioneel. De Nederlandse markt voor conserven is redelijk verzadigd en heeft nog wat obstakels te overwinnen, constateert Lode: "De fruitconservenmarkt loopt in Nederland jaarlijks zo’n 3 à 4 procent terug. Retailers leggen steeds meer nadruk op vers in het schap. Op het gebied van conserven heeft innovatie lange tijd op een laag pitje gestaan, terwijl de sector juist gebaat is bij een beter imago."



"Binnen een krimpende markt moet je innovatief zijn om het hoofd boven water te houden. Aarts Conserven doet dat door productdiversificatie, zoals met de onlangs geïntroduceerde range van biologische fruitconserven, en een range fruitvullingproducten, geschikt als topping voor taarten en vlaaien", vervolgt Lode. "We hebben niet de illusie dat we de Nederlandse markt voor conserven kunnen laten groeien, maar we stellen onszelf wel ten doel ons marktaandeel binnen de krimpende markt verder te vergroten. Daarbuiten zullen we onze horizon blijven verbreden. Hoofdzakelijk in Duitsland liggen nog veel kansen."



Voor wat betreft asperges houdt het bedrijf China en Peru nauwlettend in de gaten. Beide landen leggen zich ook toe op de productie van aspergeconserven, maar concurreren vooral op prijs en minder op kwaliteit. Lode: "Aarts Conserven is de enige partij in Noordwest Europa die asperges verwerkt in glasconserven. Onze inkoopprijzen zijn hoger dan in China en Peru, maar we beschikken over producten met een aantoonbaar hogere kwaliteit. Zo heeft China geen antwoord op onze Deutscher Spargel en biologische asperges. We blijven differentiëren met een kwalitatief hoogwaardig product dat beter inspringt op de wensen van de consument, of dat nu is gericht op biologisch, regionaliteit of een gezondere receptuur, zoals een sterk gereduceerd zoutpercentage. Ddaarmee kunnen we de hogere inkoopprijs goed rechtvaardigen en creëren we bovendien waarde voor onze klanten."



In bepaalde sorteermaten asperges groeit Aarts Conserven dermate hard dat de productie niet verder uitgebreid kan worden. Zo is de vraag naar conserven van de dunste asperges groter dan het aanbod. "Van die maten zijn er praktisch geen grondstoffen meer beschikbaar. Ergens een luxepositie omdat je weet dat de rek er nog niet uit is, maar je wil natuurlijk altijd verder blijven groeien", lacht Lode. "We groeien stabiel in volume, maar onze focus ligt op kwaliteit en onderscheidend vermogen."



Voor meer informatie:
Lode Kessels
Aarts Conserven bv
Houthuizerweg 20
5973 RG Lottum
T: +31 (0)77-3661404
F: +31 (0)77-3661440
l.kessels@aartsconserven.nl
www.aartsconserven.nl