Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cakebakkerij van der Spoel bakt nu ook biologisch

"Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"

Cakebakkerij van der Spoel uit Stellendam ontving onlangs een biologisch certificaat. In de aanloop naar Pasen heeft het familiebedrijf van Ron van der Spoel het extra druk. Gedecoreerde Paasartikelen en een speciale Paascaketulband zijn haast niet aan te slepen, zoveel vraag is er naar.

Ambitie

"Bakken zit in ons DNA", zegt van der Spoel. Het familiebedrijf gaat al generaties lang mee. Sinds 10 jaar niet meer als bakker-op-de-hoek, maar gespecialiseerd in het bakken van cakes. En met succes. "Onze traditionele Nederlandse cake ligt op de versafdelingen van de bekende Nederlandse supermarkten". Het bedrijf groeit nog steeds en de ambitie ook. Voor biologische cake ziet Van der Spoel kansen. "Op cakegebied is er nog weinig biologisch aanbod."

Zoektocht

Het was voor hem, zijn vader en zijn broer de reden om een bio-certificaat aan te vragen. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want de receptuur moest aangepast worden. Met name de houdbaarheid vormde een probleem. "Gangbaar mogen wij meer hulpstoffen gebruiken om de natte cake, die Nederlanders het lekkerste vinden, een paar weken goed te houden. Voor het evenaren van de smaak én de houdbaarheid was een zoektocht nodig naar de juiste ingrediënten. Maar we zijn erin geslaagd."

Geen grote drempel

Bij de totstandkoming van het product werd de cakebakker geholpen door Skal Biocontrole. "Het contact was positief, het verliep vooral via email. Een inspecteur van Skal is een dagdeel in de bakkerij geweest en controleerde of wat we op papier hebben staan ook in de praktijk gebeurt. Dat was allemaal in orde." Voor andere ondernemers die willen starten met bio heeft van der Spoel nog een tip: "Denk er niet te zwaar over. Handhaaf je de kwaliteitsnormen, dan is het bio-certificaat geen grote drempel."

Voor meer informatie: www.skal.nl
Publicatiedatum: