Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De discussie had zelfs nog wat langer mogen duren"

Geslaagde kick-off BioBorrel

Tholen - De eerste BioBorrel was een succes. De kick-off van deze biologische netwerkborrel vond op donderdag 30 maart plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Vanaf nu zullen professionals uit de biologische sector elkaar daar elke eerste donderdag van het nieuwe seizoen kunnen ontmoeten. "Het was geweldig. Er waren tussen de 120 en 200 aanwezigen. Dit is een veel hogere opkomst dan ik vooraf had verwacht", vertelt organisator Thomas van Hasselt enthousiast.

Bionext-directeur Bavo van den Idsert hield tijdens de kick-off een presentatie over de laatste ontwikkelingen in de sector. Daarna kon men vragen stellen en in discussie gaan aan de hand van twee stellingen, met aansluitend een hapje en een drankje. "Ik hoorde van diverse aanwezigen dat de discussie zelfs nog wel wat langer had mogen duren. Het was een pittige discussie, dus dat was heel erg leuk."


Bavo van den Idsert (rechts) aan het woord.

De BioBorrel is bestemd voor een ieder die actief is in de biologische sector: van verwerker tot winkelier, van agrariër tot geïnteresseerde leek. Er waren voor de eerste editie dus meer dan 100 aanmeldingen binnengekomen. "Dit leverde een interessante mix op van pioniers, nieuwkomers en toonaangevende bedrijven. Er was zelfs een boer uit Portugal aanwezig die zich nog flink in de discussie gemengd heeft. Ook de CEO van SunOpta was aanwezig."

De komende drie BioBorrels in 2017 staan op de planning voor 22 juni, 21 september en 21 december. Thomas: "De vraag is nu natuurlijk hoe we verder gaan. We zijn al aan het verzinnen over de invulling van de volgende BioBorrel. Dan willen we het meer op micro-niveau aanpakken. Een klein bedrijfje uitnodigen en deze ondernemer aan het woord te laten en aan te laten geven waar hij/zij nou precies tegenaan loopt. Dat lijkt me ook erg interessant. We sturen binnenkort nog een enquête naar iedereen die geweest is om te vragen wat ze graag op een volgende borrel willen zien. En wat we nog kunnen verbeteren."



Initiatiefnemers

De BioBorrel is een initiatief van Karst Kooistra (Landgoed Bleijendijk), Kees van Zelderen (Biohuis) en Eymert van Manen (Het Blauwe Huis) en heeft netwerkversterking in de biologische sector als doel. De initiatiefnemers zijn erg blij met alle hulp die ze vanuit de sector gekregen hebben. Zo hielpen medewerkers van Lovechock aan de deur bij het verwelkomen van de aanwezigen, deelde TerraSana goodiebags uit en schonk De Leckere biologisch bier.

Voor meer informatie: www.debioborrel.nl en de Facebookpagina van de BioBorrel