Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof
Bij Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven waren ze dan ook blij verrast toen ze door De Lindehof werden benaderd of zij het brood konden leveren dat bij de gerechten wordt geserveerd. "Het is een eer als je als leverancier wordt gevraagd door een bedrijf dat kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan. Het legt vanzelfsprekend ook een hoge druk op je als bedrijf als de kwaliteit altijd perfect moet zijn", stelt de bakkerij.
Tussen De Lindehof en de bakkerij worden recepten uitgewisseld en proefbaksels gemaakt. Tot nu toe heeft dat geleid tot een aantal exclusieve broodjes voor de Lindehof. En in de toekomst gaat er nog meer geëxperimenteerd worden. Soenil en Dido gaan in de bakkerij kijken wat er nog meer voor smaak, vorm en textuur combinaties te maken zijn die harmoniëren met de gerechten van De Lindehof. Hoewel brood een eeuwen oud voedsel is, is er op culinair gebied nog maar weinig mee gedaan. Daar ligt nog een wereld aan mogelijkheden om te innoveren en te verrassen.
Stadsbakkerij Broodt is de jongste bakkerij van Eindhoven. Het is de enige biologische bakkerij van Eindhoven en er wordt alleen met zuurdesem gebakken. De broden bestaan uit meel, water en zout. Er worden geen toevoegingen gebruikt. Door het beste meel, en onze kneed-, rijs-, en baktechniek krijgt het brood zijn typerende smaak, korst en kruim.
Voor meer informatie: www.broodt.nl