Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof

Restaurant De Lindehof in Nuenen is met twee Michelin-sterren inmiddels een vaste waarde in culinair Nederland. Het restaurant onder leiding van chef-kok Soenil Bahadoer staat bekend om gerechten die een harmonieuze compositie vormen van smaak, geur, kleur en vorm. Uiteraard vervult de smaak daarbij de hoofdrol. Iedere smaak heeft haar eigen kracht en intensiteit. Stap voor stap werkt Soenil naar een ware smaakexplosie toe. Iedere hap moet een feestje zijn, moet swingen. Soenil werkt alleen met pure, verse producten werkt. Als het mogelijk is, betrekt De Lindehof producten uit de directe omgeving. Leveranciers vormen een belangrijke bijdrage aan het succes. Zij zorgen niet alleen voor continuïteit, maar wijzen ook op nieuwe producten en ontwikkelingen.



Bij Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven waren ze dan ook blij verrast toen ze door De Lindehof werden benaderd of zij het brood konden leveren dat bij de gerechten wordt geserveerd. "Het is een eer als je als leverancier wordt gevraagd door een bedrijf dat kwaliteit zo hoog in het vaandel heeft staan. Het legt vanzelfsprekend ook een hoge druk op je als bedrijf als de kwaliteit altijd perfect moet zijn", stelt de bakkerij.

Tussen De Lindehof en de bakkerij worden recepten uitgewisseld en proefbaksels gemaakt. Tot nu toe heeft dat geleid tot een aantal exclusieve broodjes voor de Lindehof. En in de toekomst gaat er nog meer geëxperimenteerd worden. Soenil en Dido gaan in de bakkerij kijken wat er nog meer voor smaak, vorm en textuur combinaties te maken zijn die harmoniëren met de gerechten van De Lindehof. Hoewel brood een eeuwen oud voedsel is, is er op culinair gebied nog maar weinig mee gedaan. Daar ligt nog een wereld aan mogelijkheden om te innoveren en te verrassen.

Stadsbakkerij Broodt is de jongste bakkerij van Eindhoven. Het is de enige biologische bakkerij van Eindhoven en er wordt alleen met zuurdesem gebakken. De broden bestaan uit meel, water en zout. Er worden geen toevoegingen gebruikt. Door het beste meel, en onze kneed-, rijs-, en baktechniek krijgt het brood zijn typerende smaak, korst en kruim.

Voor meer informatie: www.broodt.nl
Publicatiedatum: