Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor derde jaar op rij

Weleda en Natuurmonumenten promoten bloemrijke natuur

Twee jaar geleden sloegen Natuurmonumenten en Weleda de handen ineen om samen de bloemrijke natuur in Nederland te beschermen en ontwikkelen. Intussen werden al mooie resultaten bereikt, maar de natuur is nog steeds in gevaar. Doordat bloemrijke graslanden dreigen te verdwijnen, zijn immers ook heel wat dieren en insecten bedreigd in hun voortbestaan.



Bijen: geen bijzaak maar hoofdzaak

Een van de meest alarmerende gevolgen van het verdwijnen van de bloemrijke natuur is het feit dat in Nederland meer dan de helft van de bijensoorten met uitsterven bedreigd is. En dit is ook voor de mens enorm nadelig want bijen vormen een onmisbare schakel. Het volledig uitsterven van de bijen zou een ramp zijn voor de wereldvoedselvoorziening. Ze zijn immers verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90 procent van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75 procent van onze belangrijkste gewassen.

Bloemrijke natuur onmisbaar

Het verdwijnen van de bloemrijke natuur in Nederland is het gevolg van de bebouwing, versnippering van natuurgebieden en intensieve landbouw. Nederland heeft nog heel wat groene vlakten, maar deze zijn arm aan wilde bloemen en planten. Natuurmonumenten, de grootste particuliere natuurbeschermer van Nederland, ijvert al jaren voor het behoud van bloemrijke graslanden en de biodiversiteit in het algemeen. Dit doen ze door -waar mogelijk- natuurgebieden te vergroten of te verbinden en door bestaande gebieden opnieuw in te richten of verder te ontwikkelen. Hierdoor wordt onder andere ruimte gecreëerd voor nieuwe bloemrijke natuur én de bijhorende bewoners, waaronder de talrijke bijensoorten.

Ook dit jaar doneert Weleda per verkocht product een bedrag waardoor Natuurmonumenten in staat is om 1 m2 bloemrijke natuur te beschermen en verder te ontwikkelen. Deze campagne, met als titel 'Kies Weleda' loopt van 20 maart tot en met 9 april 2017.

Voor meer informatie: www.weleda.nl
Publicatiedatum: