Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aroma's blijven behouden dankzij vacuümproces"

Zeroalcoolwines voor biologische alcoholvrije wijnen

Tholen - Er zijn webshops die biologische wijnen aanbieden. En er zijn webshops die alcoholvrije wijnen verkopen. Een webshop voor biologische alcoholvrije wijnen bestond echter nog niet, totdat de startup Zeroalcoolwines.com verscheen. Zeroalcoolwines biedt een assortiment aan biologische alcoholvrije wijnen en is een initiatief van Peter Mekking. "De naam 'Zeroalcoolwines' is een alliteratie tussen alcoholvrij en cool. Het moet aantrekkelijker worden om alcoholvrije wijn te drinken", aldus Peter.

Peter drinkt zelf geen alcohol meer, maar miste wel het wijntje. "Ik ben daarom op zoek gegaan naar een lekkere alcoholvrije wijn, maar dit bleek erg lastig. Het leek soms meer veredelde druivensap en dan nog vaak veel te zoet. Deze biologische alcoholvrije wijn van Weinkönig was de eerste waar ik meteen heel enthousiast over was. Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging besloot ik zelf een poging te wagen om deze wijn te gaan verkopen."


Peter met voor hem op tafel een deel van het assortiment.

Hij richt zich met name op de business-to-business-markt. "Ik richt me op de natuurvoedingswinkels en bijvoorbeeld vegashops die onder meer in Amsterdam als paddenstoelen de grond uit schieten. Ik wil het liefst direct aan de winkels leveren." Ook in de horeca ziet hij kansen. "Alcoholvrije wijn is in de horeca vrijwel nergens te verkrijgen." Het biologische aspect ziet Peter als een mooie bijkomstigheid: "Als je er om de een of andere reden, wegens zwangerschap, medicijngebruik, sport, de Bob's onder ons, business lunches, afslankers; alcoholvrije wijn heeft tot 70% minder calorieën, eenmaal voor kiest om alcoholvrij te drinken, dan is het feit dat deze wijn ook nog eens biologisch is alleen maar een pre."

De wijnen importeert hij vanuit het Duitse Koblenz. "Het zijn in Frankrijk 'volwassen' geproduceerde wijnen. Die worden naar Duitsland geïmporteerd en die leverancier beschikt over een computergestuurd proces die de wijnen vacuüm trekt en tot 28 graden verhit. Dan wordt de alcohol er uitgefilterd en de aroma wordt dankzij dat vacuümproces weer terug in de wijn gestopt. Daarmee behouden ze zoveel mogelijk hun aroma. Op het moment dat je de alcohol er uit haalt haal je vaak de ziel uit de wijn en dat proberen ze met behulp van dit proces te voorkomen."



Het assortiment bestaat uit 7 verschillende wijnen van het merk Weinkönig: Romance en Rouge - Cabernet Sauvignon - Romance en Blanc - Sanus - Romance en Rosé - Pearl Rosé - Pearl Blanc. Ook is er een proefpakket beschikbaar met daarin alle soorten.



Voor meer informatie:

Peter Mekking
Zeroalcoolwines
06 27098030
sales@zeroalcoolwines.com
www.zeroalcoolwines.com