Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Overesch, Overesch Ecologische Landbouw:

"Werken in harmonie met natuur maakt werk plezierig"

Biologisch boeren is hard werken. Als dat dan wordt bekroond, voelt dat als een welverdiende overwinning. Boer Jan Overesch uit Raalte won dit jaar de Groene Twinkeling, een prijs voor het verbeteren van de biodiversiteit in het Overijsselse landschap. Hij heeft een biologisch gemengd bedrijf en vertelt aan RTV Oost dat het plezier in zijn werk sinds zijn overstap naar biologisch zienderogen is toegenomen. Zijn landbouwbedrijf is in harmonie met de natuur opgezet. De boomsingels creƫren broedplaatsen voor vogels, die op hun beurt de gewassen weer rupsvrij houden. De dieren binnen het bedrijf krijgen bovendien de ruimte die zij nodig hebben.



Om consumenten wegwijs te maken binnen de wereld van het biologische boeren heeft hij het bedrijf opgesteld voor publiek. Daar maken zij kennis met de herkomst van biologische voeding en de werkelijke kosten die daarachter schuilgaan.

Bron: RTV Oost
Publicatiedatum: