Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Biologische tomaten en sauzen Eden in 'slimme' potten

De biologische geplette tomaten en sauzen van de Amerikaanse producent Eden Foods zitten voortaan in beschermde amberkleurige-potten. dit zijn de enige tomaten in de VS die verpakt zijn in amberkleurig glas, dit glas beschermt de smaak en voedingsstoffen van de producten.

De 'Organic Spaghetti Sauce', 'No Salt Spaghetti Sauce', 'Pizza Pasta Sauce', en de 'Chrushed Tomatoes' in diverse smaken zijn nu verkrijgbaar in de beschermende potten.



De glazen potten bevatten geen bisfenol-A (BPA), dit was een belangrijke drijfveer voor het bedrijf. En licht veroorzaakt verkleuring van de voeding. Dit glas gaat de foto-oxidatie die veroorzaakt wordt door tl-verlichting in de winkels tegen.



De tomaten die Eden gebruikt hoeven slechts 72 kilometer te reizen, worden vervolgens gewassen, met de hand gesorteerd en verder verwerkt. Het bedrijf gaat voor maximale smaak, geur en voedingsstoffen.

Klik hier voor meer informatie.