Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yarrah in handen AAC Capital

Producent bio-honden- en kattenvoer verkocht

Yarrah, producent van biologisch honden- en kattenvoer, is overgenomen door investeringsmaatschappij AAC Capital. Dat lieten beide partijen weten in een persbericht. Yarrah was eigendom van investeringsmaatschappij Vendis Capital.



Met een compleet aanbod aan biologisch honden- en kattenvoer is Yarrah marktleider op de Europese markt. Alle producten zijn gecertificeerd biologisch en van elk product is te achterhalen waar de ingredienten vandaan komen. Het bedrijf ziet een trend waarin de eigenaren van de huisdieren steeds vaker geneigd zijn om biologisch voer te kopen voor honden en katten. Dat is een gevolg van het groeiende bewustzijn over de eigen voeding van de baasjes.

De prijs van de producten is gemiddeld zo’n 20% hoger dan voor concurrenten Hills en Royal Canin. In het Financieel Dagblad reageerde CEO Bas van Tongeren: “Het huisdier is als het eerste, tweede of derde kind aan tafel. Het is nog net geen babyvoeding, maar er zit een flink deel emotionele waarde in.”

Yarrah werd opgericht in 1992. Momenteel levert het bedrijf in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Met de overname hoopt Yarrah verder te kunnen groeien. Die groei is volgens de ondernemers te vinden in markten als Spanje, Italië en Scandinavië.

Publicatiedatum: