Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VVD voor verbod 'vegetarisch vlees'

In navolging van de Duitse minister Landbouw die onlangs een verbod op vleesnamen voor vleesvervangers voorstelde, stelt de VVD voor ook in Nederland een verbod te overwegen. De Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders, beide VVD, stelden schriftelijke vragen hierover aan het kabinet.

Naast de vraag of de betrokken ministers willen nadenken over een soortgelijk verbod in Nederland, vragen de Kamerleden ook om inspanningen op Europees niveau. Volgens de Kamerleden is het geen gebruik van eenzelfde naam voor vegetarische vleesproducten een “onjuiste weergave van de werkelijkheid.”

Op sociale media kon het voorstel op veel reacties rekenen. Daarbij worden verwijzingen gemaakt naar meer productnamen die niet de ingrediënten bevatten die de naam doet vermoeden: slavink, pindakaas, pepernoot, varkenshaas, kikkererwten, boterham en alcoholvrij bier zijn slechts enkele van die namen die genoemd worden.

klik hier om de Kamervragen te lezen.
Publicatiedatum: