Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Doesburg:

“Voeding verzameling inhoudsstoffen? Te simplistisch gedacht”

Een nieuw biologische groenteteeltbedrijf en Paul Doesburg vormen de invulling van de eerste Delphy bijeenkomst van dit jaar op maandag 9 januari. De middag wordt georganiseerd bij de Zonnegaard in Voorst. Zoals gebruikelijk ligt de focus op kennisontwikkeling.


bron: De Zonnegaard

Op het vorig jaar gestarte bedrijf worden groenten geteeld. De groenten worden rechtstreeks afgezet naar de consument via de eigen (web)winkel, groenteabonnementen en via de markten in Zutphen en Apeldoorn. Ondernemers Carlijn, Thomas en Lizet hebben de biologisch dynamische teeltwijze gekozen voor hun bedrijf. De drie zullen uitleggen hoe ze gestart zijn met de onderneming en hoe er gewerkt wordt.

Daarnaast geeft Paul Doesburg een presentatie. Paul is werkzaam bij het Louis Bolk Instituut en auteur van het boek Barstensvol leven. Hij omschrijft zijn boek als volgt: “Voedingsvitaliteit blijkt een relatie te hebben met veerkracht én authenticiteit. Dít inzicht maakt het mogelijk de vraag -is biologisch gezonder? – op een geheel nieuwe manier te benaderen! Het is uiteindelijk belangrijker om te koersen op de weerbaarheid en veerkrachtigheid van ons agro-ecosysteem en het menselijk lichaam, dan op de inname van een exact gehalte van het een of ander element, of het nu in de vorm komt van een voedingsmiddel voor de mens of als kunstmest voor de plant. Voeding een verzameling inhoudsstoffen? Dat is te simplistisch gedacht. Lévensprocessen zijn altijd primair en stoffen kunnen deze processen wel beïnvloeden, maar niet veroorzaken.”

De middag (maandag 9 januari) begint om 13.30 uur aan de Appenseweg 7 in Voorst.
Aanmelden en meer informatie: j.vanhamont@delphy.nl
Publicatiedatum: