Ananasringen- en stukjes nieuw bij Amaizin
De ananassen worden op eigen plantages geteeld of door telers die land pachten. De verwerking van de ananas wordt voor 80 procent door vrouwen gedaan. Het schoonmaken, schillen, snijden, sorteren en afvullen geeft aan ongeveer 50 mensen werk, waarbij het zware werk door mannen wordt verricht. Alle werknemers zijn ouder dan 18 jaar.
De ananasvrucht uit Sri Lanka wordt de Mauritius ananas genoemd. Deze soort kenmerkt zich door een uitgesproken aroma. Door de intense smaak (Brix 13-14 procent) is hij bijzonder geschikt om te conserveren op eigen sap zonder toevoegingen. De Mauritius ananas is lang en smal (taps toelopend) en moeilijk machinaal te verwerken. Daarom wordt alles handmatig gedaan en kunnen er onderlinge verschillen zijn in de grootte van de ananasschijven.
De reguliere ananas, veelal uit Costa Rica, Colombia of Ivoorkust afkomstig, heeft een ronde, bolle vorm en is daardoor beter geschikt om machinaal te verwerken. Het nadeel is echter dat deze ananassoort minder smaak heeft en minder zoet is, waardoor er vaak suiker aan het sap wordt toegevoegd. Bij de ananassen van Amaizin is dit niet nodig: De ananas en het eigen sap is door het intense aroma bijzonder geschikt voor desserts en vruchtencocktails. Niet voor niets zijn deze ananassen in smaaktesten dikwijls als lekkerste beoordeeld vanwege de zoete, frisse ananassmaak. En dat terwijl er géén suiker is toegevoegd aan dit product. Kortom: de nieuwe producten van Amaizin zijn een mooi aanvulling op een salade of dessert, of voor een lekker tussendoortje.
Kijk op deze website voor meer informatie.