Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kom 'meer vruchten plukken uit je bodem' op de Biologische Velddag

Het lijkt heel gunstig weer te worden voor de Biologische Velddag morgen (22 juni), een weercijfer 7 tot 8 zelfs. Vandaag nog wat regen en zoals het er nu naar uitziet zullen de geplande mechanisatiedemonstraties ook doorgaan. Al moeten we ons afvragen daarmee het goede voorbeeld te geven.

"De parkeerlinten worden gespannen en de catering is gestart met de opbouw van de Bourgondische barbecueplek in het veld. En vanmiddag staat ook het omschakel café klaar om ingewijd te worden! Het belooft een gezellige dag te worden. Het omschakel café is gevormd door het Biohuis samen met de bedrijven Naturim, Land & Co, Landgilde, Delphy, Nautilus Organic, Green Organics, en Ardo. De bedrijven presenteren zich om 16:00 uur met een korte pitch. De reden van de opzet van een cafévorm is om met elkaar in gesprek te gaan, advies vragen te stellen en/of in een tafelgesprek de ontwikkelingen in de sector te overdenken", vertelt Geertje Schlaman.


De opbouw is al in volle gang. "De sleuven zijn gegraven, de bordjes klaar. Laat maar komen."

"Trots zijn we als organisatie ook op de bedrijven die het weer mogelijk maken om samen de velddag rond het houtvuur met een warme maaltijd af te sluiten. RijkZwaan, Green Organics, Green Acker, Green Ways, Laarakker, Hazera en Bio Ui-Aaldering: alvast bedankt."

Het plein en de veldplaatsen zijn goed gevuld. Ieder bedrijf zijn/haar bijdrage om producten, diensten en nieuwe resultaten te tonen. Voor de deelnemende mechanisatiebedrijven aan de demonstraties is dat letterlijk in het veld horen, zien, voelen en toetsen.



Bekijk het programma en de website voor een overzicht van deelnemers en noviteiten. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, het Biologisch Netwerk, Agrifirm en DLV organiseren de Biologische Velddag in 2016 in nauwe samenwerking met de sector. De Biologische Velddag is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Datum: woensdag 22 juni 2016.
Thema: Meer vruchten uit de bodem.
Tijd: Biologische Velddag vanaf 14:00 uur met om 18:00 uur een Bourgondische warme maaltijd als afsluiting om rondom het houtvuur verder te praten.
Vooraf met korting reserveren diner a 19,50 euro (voor dinsdag 21 juni 18:00 uur): biovelddag@destrandhoeve.nl.
Symposium Agrifirm: vanaf 10:15 uur opgave via www.agrifirm.com (kiezen voor Agrifirm Feed en daarna biologisch).

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl
Publicatiedatum: