Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Horen, zien en voelen in het veld

Demonstraties grondbewerking centraal op Biologische Velddag

Trekkers en machines ontbreken volgende week niet op de biologische Velddag. Speciale aandacht is er voor grondbewerking mechanisatie. Delphy organiseert een ploeg demonstratie met meerdere typen Eco ploegen. Ecoploegen staan in de belangstelling.



Er wordt ondiep 15-20 centimeter geploegd om de bodem te sparen. Met deze ondiepe ploegen blijft de opgebouwde humus bovenin het profiel. Ook wordt er op zware grond incidenteel geëxperimenteerd met voorjaarsploegen. Mechanisatiebedrijven Rumpstad, Steketee, Tolhoek, Koeckhoven en Arendonk komen met hun eigen varianten Eco ploegen. De bezoekers kunnen met eigen ogen het ploegresultaat beoordelen.



Naast ploegen zijn er nieuwe werktuigen aanwezig die juist aansluiten op Niet kerende Grondbwerking. Man@Machine toont een front cultivator die de bodem volledig doorsnijdt waarmee het onkruid wordt bestreden. Achter de trekker hangt een triltand cultivator van Treffler die als stoppelbewerker ingezet kan worden na de oogst of in het voorjaar voor het zaaien of planten.



Naast alle grondbewerking kan de bezoeker in alle rust de bodem beoordelen binnen het project BASIS. Het project BASIS test en verbetert alternatieve grondbewerkingssystemen. Ook beoordeelt het project de landbouwkundige en milieukundige voor- en nadelen onder Nederlandse omstandigheden. Om het resultaat van de verschillende varianten zichtbaar te maken graven de onderzoekers sluiven waardoor het bodemprofiel en beworteling goed in beeld komen.


Rumpstad Ecoploeg.

Datum: woensdag 22 juni 2016.
Thema: Meer vruchten uit de bodem.
Tijd: Biologische Velddag vanaf 14:00 uur met om 18:00 uur een Bourgondische warme maaltijd als afsluiting om rondom het houtvuur verder te praten.
Vooraf met korting reserveren diner a 19,50 euro: biovelddag@destrandhoeve.nl. Symposium Agrifirm: vanaf 10:15 uur opgave via www.agrifirm.com (kiezen voor Agrifirm Feed en daarna biologisch).



Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl
Publicatiedatum: