Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Haarlem Duurzaam Markt verder in nieuwe stijl

'Sustainability is big business' staat er bovenop de uitnodiging om aan de achtste editie van de Haarlemse Duurzaam markt deel te nemen. Zondag 6 september wordt in het hart van de Haarlemse binnenstad de jaarlijkse manifestatie 'Haarlem Duurzaam' gehouden. Tienduizenden bezoekers trekken op deze koopzondag naar de Haarlemse binnenstad. Het wordt de achtste editie van dit evenement.

Dit jaar wordt de manifestatie in een nieuwe stijl gegoten. Het initiatief van Martin de Haas, Maurice de Hond en Bonnie Wiegel is uitgegroeid tot een begrip in de Spaarnestad. De laatste twee afleveringen waren een combinatie van Haarlem Duurzaam en Haarlem Bewust. Daar is voor dit jaar van afgestapt. In samenwerking met de MKB Haarlem en Hans van Galen van Havaga Gifts & Goodies is er een volledig focus op en ruimte voor duurzame ondernemers. De Gemeente Haarlem ziet het liefst een grote landelijke manifestatie gerealiseerd.



"Op deze markt nodigen wij duurzame ondernemers van harte uit om product of dienst te laten zien of te laten ervaren. Naast de circa 100 marktkramen zullen er ook podia zijn voor demonstratie -sessies en muziek. Waar mogelijk wordt het publiek ook uitgenodigd om mee te doen. Want wie ervaart wat er allemaal beter kan, en ziet hoe leuk dat kan zijn, wil aan de slag. Bij de meeste stands is er daarom wel iets te ervaren. Het is een echte belevingsdag", zegt organisator Bonnie Wiegel
De producten welke aangeboden worden variƫren van elektrische auto's tot duurzame tassen en zonnepanelen. En natuurlijk is er ook het nodige te proeven bij de diverse aanbieders van ecologisch eten en drinken. Deze zijn te vinden op het Piazza Viva, Plein van het Leven, een biologische markt in het hart van het grote stadsplein. Het plein stond in december 2014 dagelijks in het nieuws door Serious Request.

Naast de stands zijn er ook nog podia en tenten waar allerlei workshops, demonstraties en optredens plaats vinden. Zoals een podium met salsa en tango. Hier geven een aantal tango en salsascholen de hele middag open workshops en demonstraties. Voor de kinderen zijn er gevarieerde activiteiten variƫrend van schminken tot en met een autoparcours dwars door strobalen.



Bedrijven, stichtingen en overige initiatiefnemers vanuit het gehele land kunnen aan de Haarlemse Duurzaam Markt 2015 deelnemen. De deelname bedraagt honderd euro per kraam of grondplek.

De organisatie verwacht veel belangstelling en adviseren dan ook vroegtijdig in te schrijven. Dat kan via de website van de organisator B-O-B Promotions: www.b-o-b.nl. Op deze site vindt u het inschrijfformulier bij de marktagenda. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@b-o-b.nl.

De markt start om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De markt wordt jaarlijkse geopend door de wethouder van Haarlem die op dat moment bekend maakt wie het jaarlijkse lintje voor duurzame initiatieven heeft verdient.
Publicatiedatum: