Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Discussie superfoods verus E-nummers op 3FM

"Giel Beelen: "Ongelooflijk dat Voedingscentrum het opneemt voor E-nummers!"

Giel Beelen is donderdagochtend 6 maart in gesprek gegaan met het Voedingscentrum naar aanleiding van hun berichtgeving over superfoods. "Het Voedingscentrum zegt: Joh, die superfoods, geloof er niet in!", aldus Giel. In het onderstaande fragment komt Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum, aan het woord. En Giel spreekt uitgebreid over superfoods met Jesse van der Velde, auteur van het boek 'Voor altijd jong'. Jesse noemt het nieuwsbericht ongefundeerd. "Er zijn gewoon voedingsmiddelen die een hogere voedingswaarde hebben", aldus Jesse, die echt gelooft in superfoods: "Want van zoveel verschillende ingrediƫnten, bijvoorbeeld omega-3-vetten, krijg je niet gemakkelijk voldoende binnen met een gemiddeld Nederlands voedingspatroon."

Op het laatst roept Giel het Voedingscentrum op om zich eens druk te gaan maken over de E-nummers in producten. "Ga daar even wat aan doen, want daarvan denken mensen echt dat het gezond is." Patricia: "De Europese veiligheidsraad heeft naar de E-nummers gekeken. Diverse onderzoeken wijzen uit dat er geen gezondheidsrisico's bestaan als je producten eet waar E-nummers aan toegevoegd zijn." Giel: "Het zorgt ervoor dat je verslaafd raakt aan producten, het is gewoon gemanipuleerde shit. Moet ik dat nou tegen het Voedingscentrum zeggen." En: "Het Voedingscentrum dat het gaat opnemen voor de E-nummers, ik kan dat echt niet geloven. Ik snap dat het volgens de regeltjes mag, maar jullie zijn het Voedingscentrum, jullie moeten mensen goed advies geven!"


Publicatiedatum: