Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-lunch georganiseerd door gedeputeerden

Gedeputeerden Inge Moors en Ludwig Vandenhove organiseerden dinsdag 4 juni een bio-lunch in het provinciehuis voor de jaarlijkse Bioweek van BioForum Vlaanderen. Daarmee willen ze het goede voorbeeld geven. De Week loopt van 1 tot en met 9 juni.

Bio-vleeshouder Jos De Clercq van De Natlandhoeve Sint-Truiden en Hannelore Coene van Onder De Appelboom, ook uit Sint-Truiden, zijn de ambassadeurs van onze provincie. De Bioweek focust zich op vakmanschap en passie voor bio, iets dat perfect aansluit bij de ambities De Clercq en Coene.

De Clercq is één van de 44 bio-landbouwers van Limburg. Hij laat zijn koeien grazen op natuurgronden en verkoopt zijn vlees rechtstreeks aan de consument. "Dankzij hem kunnen de personeelsleden van het provinciehuis vandaag een bio-biefstukje eten", zegt gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors.

Klimaatneutraal


"Deze week sluit naadloos aan bij de ambities van Limburg gaat klimaatneutraal", voegt gedeputeerde voor Leefmilieu Ludwig Vandenhove toe. "In de biologische groente- en fruitteelt worden minder energie-intensieve kunstmest en gewasbeschermingsproducten gebruikt. Natuurlijke groenbemesters zorgen ook voor meer en betere koolstofopslag in de bodem. Maar het belangrijkste: biolandbouw staat veel dichter bij de mensen, want het voedsel legt geen duizenden kilometers af voor het op onze borden belandt."

Limburg

"In Vlaanderen wordt wel eens gezegd dat de biosector in onze provincie niet van de grond komt", zegt Moors. "En toch is het percentage biolandbouwers in Limburg groter dan het Vlaamse gemiddelde. En onze biologische landbouwbedrijven zijn gemiddeld ook groter. Vorig jaar werd 735 hectare biologisch bewerkt. Bio werkt dus wel degelijk in onze provincie!"

De Bioweek 2013 loopt nog tot en met zondag 9 juni. Twaalf ambassadeurs uit de biosector nodigen het publiek uit om zelf eens te proeven van bioproducten. In heel Vlaanderen zijn er meer dan 90 opendeurdagen en activiteiten. De kalender is hier terug te vinden.

Bron: LimburgActueel
Publicatiedatum: