Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levels Biofruit winnaar Appelsaptrofee 2013

De jaarlijkse verkiezing tot lekkerste biologische appelsap heeft voor de zesde keer een nieuwe winnaar opgeleverd. Hans Levels van Levels Biofruit is de opvolger van PieterJans Jansonius van de Muyehof. Beiden zijn aangesloten bij telersvereniging Nautilus. Nautilus is de enige biologische telersvereniging van Nederland met naast fruitleden ook vollegrondgroente- en glastuinbouwleden. Hans heeft een biologisch fruitteeltbedrijf in Meijel. Hij teelt daar appelen, peren en pruimen. Om een optimale smaak voor zijn sap te krijgen besteedt hij veel aandacht aan het selecteren van de juiste vruchten hiervoor.


In het midden winnaar Hans Levels met voor de kijkers links van hem Henri Albers en uiterst rechts Harmen Peters.

Prisma, de vereniging van biologische fruittelers, reikte de prijs voor de zesde keer op rij uit. Elk jaar kiezen de deelnemers van de Prisma Studiedag het beste biologische appelsap van het laatste oogstjaar. De vruchtensappen zijn beoordeeld op uiterlijk, smaak en aroma en zoet/zuurgehalte, het geheel samengevat in een rapportcijfer. Opvallend detail van de prijswinnaars is dat geen enkele teler de prijs minimaal twee heeft gewonnen, het niveau ligt dan ook dicht bij elkaar.

Hans Levels is tevens lid van Biofruit, een samenwerkingsverband van zes biologische fruittelers die hun afzet bundelen om biologische appelen en peren aan supermarkten te verkopen. De top drie van deze verkiezing bestaat geheel uit Biofruit-leden. Henri Albers, van Boomgaard Bokhoven, bezet de tweede plaats, nipt voor Harmen Peters van 't Gelders Eiland, winnaar van de bokaal in 2011. Recent (1 november 2012, Harrie van den Elzen) viel het succesvolle Biofruit ook al in de prijzen met de beste appel van Nederland.

Voor meer informatie: levelsbiofruit@hetnet.nl
Publicatiedatum: