Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nitraatmeter op iPhone vertelt of voedsel bio is of niet

De Lapka Environmental Monitors biedt verschillende meters voor straling, luchtvochtigheid, nitraten en elektromagnetische frequenties voor de iPhone. Vooral de nitraatmeter klinkt interessant: deze zou namelijk gebruikt kunnen worden om te zien of je biologisch voedsel krijgt voorgeschoteld. Nitraat zou namelijk amper in biologisch voedsel voorkomen.



De verschillende sensoren van Lapka kunnen aangesloten worden op de geluidspoort van je iPhone. Een app moet het daarna mogelijk maken om de gemeten informatie af te lezen. Deze app zal gemeten informatie in context laten zien. Krijg je een iets hoger stralingsniveau op een plek waar je niet lang bent, dan zal de app je vertellen dat dit geen reden tot zorg is. De interface van de app zou ook als ambilight kunnen dienen, die bijvoorbeeld roder kleurt als een gebied minder veilig is.

De Lapka-sensors zullen eind 2012 gebundeld verkocht worden. Voor alle vier de sensoren betaal je dan in totaal 220 dollar. Volgens Fast Company zal Lapka zich daarna op de productie van nieuwe sensoren richten, waaronder een argenenensensor, een glucosemeter en een bloeddrukmeter.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: iPhoneclub.nl
Publicatiedatum: