Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kraanswijk EKO digestaat nu ook geschikt voor biodynamische landbouw

Kraanswijk EKO digestaat is al 12 jaar een bekende meststof binnen de biologische landbouw. Het heeft in de loop van de jaren diverse verbeteringen ondergaan als meststof. In het begin was het digestaat enkel als 'drijfmest' variant verkrijgbaar, maar vrij snel kwam er vanuit de markt vraag naar een meststof met in verhouding meer stikstof en minder fosfaat. "Hiervoor is er destijds geïnvesteerd in een mestscheidingstechniek welke een dikke en een dunne fractie digestaat creëerde. Een dunne fractie met in verhouding veel N en een dikke fractie met relatief veel P", vertelt Chris Bomers. 

Vervolgens is er ingespeeld op het verder 'onkruid- en ziektekiemvrij' maken van het digestaat door het digestaat thermofiel te vergisten. Door deze hittebehandeling is het digestaat vrij van ongewenste onkruidzaden en ziektekiemen.

Tevens valt Kraanswijk EKO digestaat door deze hittebehandeling onder de titel 'bewerkte meststof' in het kader van GlobalGAP certificering. Om nog beter op de wensen van de klant in te spelen, wordt de dunne fractie indien gewenst nog verder gefilterd wat de N/P verhouding nog meer ten goede komt.

 

De laatste verbetering is dat de meststof nu voor 100% uit biologische grondstoffen bestaat waarmee het als meststof nu ook toepasbaar is binnen de Biologisch Dynamische (BD) landbouw. De grondstoffen bestaan uit enkel biologische componenten te weten: biologische rundvee-, varkens- en kippenmest met incidenteel biologische reststromen.

Voor meer informatie:

Chris Bomers
Boerderij Kraanswijk
Klaverdijk 3
7142 HP Groenlo
06 23785384
chris.bomers@Kraanswijk.nl  
www.kraanswijk.nl 

Publicatiedatum: